יום שבת, 4 בפברואר 2017

מחשבות על לחם - סער מור

כבר הרבה מאוד שנים, יש לי מחשבות על לחם.
ניסיתי,לאפות לחם - או מה שאני חשבתי שנקרא לאפות לחם - בדיעבד, אחרי הסדנא המושלמת שהייתי בה, גיליתי שעשיתי את כל הטעויות האפשריות, ורק במקרה יצא לי לחם בסוף.
לחם - הוא מוצר מזון בסיס הנפוץ כמעט בכל העולם מאז שחר הציוולזציה האנושית. לחם הוא מאפה רך המתקבל מאפייה מבישול או מטיגון של בצק, לרוב בצק שהותפח בשיטות שונות. הוא אחד מסממני הציוויליזציה האנושית, זאת בשל התהליך המורכב שצריך לעבור הלחם על מנת להיות מוכן למאכל.



מב' עד ת' - (חוץ מהזריעה, הגידול, הקצירה ואיסוף שזה האלף - למדתי על, הטחינה, הניפוי, השיקוק, הלישה, ההתפחה,ואפייה של הלחם - כל השלבים)
בצהרי יום חמישי, על כביש החוף (רוח בשער, שוטפת את הנוף), שמש חורפית (כן כן, לא היה לי ספק, שסדנת לחמים, צריך לעשות בחורף - מן פנטזיה שכזאת), קור אימים בחוץ, כיוונתי את הוויז לכיוון חיפה -ל -  הטחנות הגדולות של א"י בע"מ.
כשאני, מנסה להחנות את האוטו, חוסמת אותי, משאית ענק, מלא כל טוב הארץ (וארצות נוספות), שבאה לטחנה, לפרוק את שקי החיטה הענקיים. באדיבות רבה, זז הנהג הצידה, ועזר לי למצוא מקום חנייה.
עמדתי מול בנין עצום, שבנה הברון רוטשילד בשנת 1921 - אודות המבנה והטחנות.
מבנה הטחנה החדיש
מבנה הטחנה הישן משנת 1921
(צילום: זיו לוי) צינורות המובילים את הקמח
 מנפת קמח שמוכנסת לתוך המכונה
 מנפות קמח
שעשועים של בעלת ADHD צעד בקמח
חיטה בתוך המכונה שנייה לפני שהיא הופכת לקמח
מכונות ענק לניפוי
תמונת אוירה
חמש קומות, שבהן קורה הפלא, הגרעין (חיטה, כוסמין, שיפון, אמר ועוד ועוד), הופכים לקמח בשקית, שממנו, ממש תכף נכין שפע של סוגי לחמים.
חדר סדנאות - שופע כל טוב, המון סוגים של קמח - מוצרי הקמח של הטחנות הגדולות בע"מ, בצקים, ואיש אחד - סער מור.

סער מור-  שלו מוקדש הפוסט הזה.

לחם, זאת אהבתו הגדולה של סער, כבר 10 שנים (את הסיפור כולו, תשמעו באחת מהסדנאות הנפלאות שלו). הלחמים שמכין סער (מבטיחה, כאלה עוד לא טעמתם), הם לחמים ממחמצת שאור - פורטונה שמה (אלת המזל, קובעת הגורלות לטוב או לרע), אותה מגדל מור מתחילת דרכו כאופה.
בסדנא, שמתארחת בטחונות הקמח הגדולות של א"י בחיפה, מלמד סער את הסודות המקצועיים של אפיית לחמי מחמצת שאור. משלב הלישה, התפחת הבצקים, עיצוב הכיכרות, והאפייה. בסדנא, מור, מלווה, צעד אחר צעד, את המשתתפים, תוך דגשים והסברים מדוייקים - הסדנא כוללת הדגמות השתתפות פעילה והכנת לחם מהבסיס -סדנא מעשית.
 דיוק, סדר ומשמעת, מה שיוביל לתוצאות משובחות בסוף
זמן לישה
חלון גלוטן!!!!
כי לחם עושים באהבה
נשבעת לכן, ראיתי אותו מנשק כיכר
קיפול
החלק היישומי של הסדנא
בגטים
 בגטונים - עם פרמזן וזיתים
תוספות ללחם
הפתעות - חלווה שוקולד ודובדבנים חמוצים
(צילום זיו לוי)
הפוקצות
(צילום זיו לוי)
אי אפשר בלי שטויות!
(צילום זיו לוי)
הלחם בתנור
(צילום זיו לוי)
 רק חלק מהתוצרים - הרוב נזלל לפני שהספקתי לצלם








רוצות גם?
למי שתזמין את הסדנא של סער, לסדנא פרטית דרך הבלוג,
 תקבל ℅10 הנחה ( בתוקף עד פסח 2017) (כן גברים, גם אתם)
ניתן לצור קשר ב-
0547508731 - סער מור
מוזמנות לעקוב אחרי - 
ולמצוא את הסדנאות הנהדרות שלו
מבטיחה לכן שפע של ידע והמון כייף
סער, מתארח עם הסדנא שלו ב - 


באהבה גלית

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה