יום שישי, 4 במרץ 2016

שנה בחיים - סושי


שנה בחיים.
כל חודש ללמוד משהו חדש.
סושי.




מאז ומעולם, רציתי לדעת להכין סושי. זה נראה לי מאוד מסובך, במיוחד, לADHD, שכמותי.
לעקוב אחרי כל כך הרבה הוראות, לגעת בכל כך הרבה חומרים (כן זה עושה לי צמרמורת בגוף).
אבל, הרצון קיים, והתחייבות זאת התחייבות, ויאללה לדרך.
פתחתי את ד"ר יוטיוב וחיפשתי סרטונים מומלצים (ויש מליון כאלה), איך מכינים כל מיני סוגים של סושי.
למדתי את כל השמות, המסובכים, ולא אני לא זוכרת אף אחד מהם, העיקר שיצא טעים.
הכנתי סושי, סושי ישראלי, כמובן, ולא, בלי אף חוק יפני (ויש מליון חוקים), שמתי בפנים, הכל מה שחשבתי שיהיה טעים, והיה.

בסוף הרשומה, תמצאו קישורים, לאתרים מהם אני למדתי.
מתחילים:
כיוון שאצלי אוהבים סושי, אני שמה שתי כוסות אורז (כמות שמספיקה ל8 רולים)
את האורז שמים במסננת, ושוטפים היטב, כדי להוציא את כל העמילן (האלה החוקים)
מעבירים לסיר, על כל כוס אורז שמים 2.5 כוסות מים, מכסים, ומבשלים על אש קטנה, עד שהנוזלים נספגים, והאורז דביק ורך.




בזמן שמחכים שהאורז יהיה מוכן, חותכים את הירקות והדגים:
  • אבוקדו
  • גזר
  • מלפפון
  • פלפל אדום
  • סלמון/ טונה (טרים טרים)
  • אם רוצים בטטה זה הזמן לחתוך אותה ולהכניס לתנור עם קצת שמן, ל - 15 דקות).


תוספת נוספת, שאצלנו אוהבים -
  • טונה מקופסה
  • פלפל אדום
  • מיונז
  • צ'לי מתוק 
מערבבים הכל ביחד, ושמים על האצה עם האורז.

אם רוצים רול, אינסייד אוטט, על מחבת יבש מטגנים קצת שומשום.
את  המחצלת, עוטפים בניילון נצמד, כדי למנוע ממנה להתלכלך (עוד חוק)
מחכים שהאורז יתקרר היטב (עוד חוק).
אם האורז לא יהיה קר, האצה תהפוך להיות מושי מושי כזאת - אנחנו קוראים לשלב הזה, "לקלל" את האורז כי לסיני וליפני אין את האות ר', ובמקומה הם אומרים ל'.
כשהאורז קר, מוספים לו, רבע כוס חומץ אורז ורבע כוס מירין (את שניהם אפשר להשיג בכל הסופרים)
מערבבים היטב, טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד (לא להבהל אם זה טיפה חמוץ, זה ישתלב מעולה עם הרול)
מסדרים את כל המרכיבים בצורה שיהיה נוח, בצד מניחים קערת מים (שאפשר יהיה לנקות את הידים, שמתמלאות אורז)
ויאללה מתחילים לגלגל.
איך מגלגלים (רצוי וכדאי להסתכל בקישורים שיש בסוף)
על האצה (הצד המחוספס של האצה), מניחים כמות נכבדת של אורז, ומשטחים , משאירים ס"מ, כדי שיהיה נוח לסגור
במרכז שמים את כל הגודיז (ממש מה שבראש שלכם)
תוך כדי תפיסה של ביפנוכו, מתחילים לגלגל את המחצלת (שוב כדי לראות סירטונים בנושא)
בפעמים הראשונות זה יוצא קוואץ, ואז פתאום תופסים את העניין.
והנה הרול הראשון מוכן - יייאייייי
הטונה שהכנו גם היא הופכת לרול
את מה שנשאר לי מהדגים,  אני מכניסה לתנור, עם קצת חרדל משובח מעל (הכי טעים שיש)
ל15 דקות.
 אפילו האפרוח שלי, שחיי מאוויר, בדר"כ, אוהב את זה (בתנאי לא תגלו שזה חרדל מעל).
הארוחה מוכנה - סושי הום מייד, הכי טעים שיש, וברבע מחיר


ועכשיו כמו שהבטחתי קישורים:
  • לחובבי פינטרסט הלוח שלי בנושא - סושי
הכנתן, אשמח לשמוע איך יצא לכן ספרו לי בתגובות
בתאבון

גלית

3 תגובות:

  1. אוהבת סושי מאוד!
    אנו מכינה גם בבית,את האורז אני אוהבת נקי (גם לי יש בעיה עם חוקים ועם חומרים שלא משתלבים לי בשום דבר חוץ מ...כמו חומץ אורז ויין מירין).
    אני מבשלת את הגזר קצת במים כדי שיתרכך ובטטה דוקא אני אוהבת טריה.
    ומיונז אני מורחת על האצה בכל סושי. יוצא טעים טעים.

    השבמחק
    תשובות
    1. מיונז על האצה, מסקרן, ננסה בפעם הבא.

      מחק